In september 1943 werd KFC Oosterzonen in Oosterwijk opgericht. Oosterwijk is een gehucht van de gemeente Westerlo, gelegen in de Zuiderkempen. KFC Oosterzonen startte zoals elke ploeg in derde provinciale, zoals toentertijd ook de laagste reeks was en kreeg van de Koninklijke Belgische voetbalbond stamboeknummer 3970 toegewezen.

In het voetbalseizoen van 1974-1975 promoveerde KFC Oosterzonen voor een eerste maal naar tweede provinciale. De club kon dit twee seizoenen aanhouden, maar zakte daarna opnieuw terug.  De jaren hierna wisselde men vervolgens heen en weer tussen tweede en derde provinciale, tot men in het seizoen van 1983-1984 voor het eerst uitkwam in vierde provinciale. Vervolgens herpakte KFC Oosterzonen zich opnieuw en twee jaar later stond men terug in tweede provinciale.

Tussen de voetbalseizoenen van 1990-1991 en 2000-2001 speelde KFC Oosterzonen 11 opeenvolgende seizoenen in tweede provinciale. Midden jaren ‘90 werd daarnaast ook een volledig nieuwe infrastructuur neergezet in Oosterwijk die ervoor zorgde dat de KFCO een modern ogende club werd. Deze gunstige omstandigheden zorgden er nochtans niet voor dat de club nog meer succes boekte, want na twee opeenvolgende degradaties bevond men zich terug in vierde provinciale.

In het seizoen van 2003-2004 promoveerde KFC Oosterzonen opnieuw naar derde provinciale. In deze reeks bleef de club enkele seizoenen spelen, tot men in het seizoen van 2006-2007 begon met een enorme groeispurt onder het bewind van voorzitter Herwig Van Lommel.

Met behulp van extra sportieve inbreng en een nieuwe wind doorheen het bestuur van de club, speelde KFC Oosterzonen drie maal na elkaar kampioen. Tijdens deze periode tilden heel wat voetbaltalenten de club naar een hoger niveau. Eén van deze talenten was José De Sousa Santana ‘Zefilho’ die in 1992 bekend werd uit zijn gloriedagen bij SK Lierse. Vanaf 2008 ging hij aan de slag bij KFC Oosterzonen.

Na de kampioenstitels van de club in derde provinciale (2006-2007), in tweede provinciale (2007-2008) en uiteindelijk ook in eerste provinciale (2008-2009), kwam KFCO tijdens voetbalseizoen 2009-2010 terecht in de nationale reeksen. Deze promotie was weliswaar het een hoogtepunt in de geschiedenis van de club en zorgde voor een onbeschrijflijke voldoening voor al het harde werk binnen KFC Oosterzonen.